Lange termijn SEO & betrouwbare hosting

Lange termijn SEO & betrouwbare hosting. Met uw website goed vindbaar zijn in zoekmachines, zoals Google, is een must voor ondernemers. Dat bereikt u met SEO! Maar wat is SEO? Welke misvattingen bestaan er? En wat heeft SEO met webhosting te maken?

Dit artikel legt uit waarom de combinatie van lange termijn SEO en betrouwbare hosting het verschil maakt voor uw online zichtbaarheid!

Wat is SEO?

SEO staat voor 'Search Engine Optimization': zoekmachine optimalisatie.
Het doel van SEO is om met de juiste zoekwoorden hoog in de zoekresultaten te komen, zodat u beter vindbaar bent voor zoekmachines, zoals Google, Bing of Yahoo. Dit bereikt u door het continu verbeteren van uw website.

Google SEO

Zodra u een zoekopdracht intypt in Google's pagerank, brengt de zoekmachine een rangvolgorde aan in de websites die worden getoond.
De zoekresultaten, worden getoond aan de hand van een gecompliceerd algoritme, gebaseerd op ruim 200 verschillende ranking factoren.
Hoe 'relevanter' uw website is voor de zoekmachine, hoe hoger u in de zoekresultaten eindigt.

lange termijn SEO & betrouwbare webhosting

Google Zoeken & SEO website

Wilt u uw bestaande website optimaliseren, dan bent u eigenlijk nooit klaar. Zoekmachines komen regelmatig met nieuwe algoritme updates en de ranking factoren beïnvloeden elkaar ook onderling.

Google Zoeken, richt zich op de toegevoegde waarde van websites. Google maakt hierbij gebruik van zoekmachine robots. Deze robots crawlen dagelijks via links door miljoenen websites, op zoek naar de meest relevante en nieuwste informatie. De Google zoekmachine koppelt vervolgens de meest relevante, kwalitatieve website aan het zoekwoord dat de internetgebruiker intypt in de zoekpagina.

SEO website

Als u een effectieve SEO-strategie wilt opstellen voor de website van uw online bedrijf, dient u doorlopend rekening te houden met:

 1. SEO ON PAGE: de KWALITEIT van uw website.
 2. U verbetert de gebruikerservaring van uw webbezoekers door het optimaliseren van de structuur, techniek en content van uw website.
  Zo vinden de bezoekers sneller de informatie, waarnaar ze op zoek zijn.

 3. SEO OFF PAGE: de RELEVANTIE van uw website.
 4. U verbetert en maximaliseert de backlinks en reputatie van uw website.
  Dit helpt zoekmachines te bepalen welke website het meest relevant is.

SEO misverstanden

Een bekend misverstand is: "het doel van SEO is op Paginanummer 1 in Google staan". Alhoewel een hoge positie belangrijk is, is het niet slim om er het hoofddoel van de SEO-strategie van uw online bedrijf van te maken.

Niemand kan u een nummer 1 positie op de Google zoekpagina garanderen. Ook hebt u weinig aan alleen een nummer 1 positie. Een hoge positie in Google voor zoekwoorden, waar niemand op zoekt of een irrelevante zoekopdracht voor uw online bedrijf, leveren u namelijk geen extra webbezoekers, laat staan extra conversie (lees: omzet) op.

Richt u dus alleen op de 1e pagina van Google, als u ook rekening houdt met:

 • Andere SEO-doelen: o.a. het aantal bezoekers via de organische zoekresultaten en conversies.
 • Zoekwoordenonderzoek: Google experimenteert voortdurend met de zoekresultaten pagina, waardoor zoekposities snel wijzigen. Regelmatig een nieuw zoekwoordenonderzoek uitvoeren, is daarom noodzakelijk.
 • Trends: alhoewel zoekwoorden nog steeds gebruikt worden, bestaan er veel meer soorten zoekmogelijkheden: o.a. tekst, beeld, spraak, video, applicaties (apps), nieuws en mappen.

Lange termijn SEO

Een tweede SEO-misverstand is "een eenmalige SEO-update is voldoende." Het tegendeel is waar: SEO is een continu optimaliseringsproces, waarbij u op de lange termijn een hoge positie voor uw belangrijkste zoekwoorden in zoekmachines, zoals Google, kunt behalen.

U vergroot het aantal webbezoekers, en uw bedrijfsomzet alleen, door op de lange termijn, consequent kleine verbeteringen aan te brengen aan uw website, via de kwaliteitsrichtlijnen van Google, op het gebied van:

 • Zoekwoord analyse (Keywords)
 • Content (Inhoud website)
 • Techniek & Structuur
 • Gebruikerservaring (User Experience)
 • Linkbuilding (Backlinks)
 • Social (Reputatie)

Alleen via continue web optimalisatie, houdt u uw website actueel en up-to-date, en dus kwalitatief en relevant voor zoekmachines zoals Google.

Webhosting

Een derde, belangrijk SEO-misverstand is, dat "webhosting geen invloed heeft op SEO". Daar denken zoekmachines heel anders over. Google vindt page speed (website snelheid) en uptime (website bereikbaarheid), belangrijke ranking factoren:

Page speed

De snelheid van uw website heeft invloed op de gebruikerservaring van uw bezoekers. Hoe langer de webbezoeker moet wachten tot uw website laadt, des te groter de kans dat de bezoeker voortijdig afhaakt. Vooral technische factoren, spelen een rol bij de snelheid van uw website:

 • Test de snelheid van uw website via Pagespeed Insights.
 • Via deze tool kunt u de snelheid van uw website meten en analyseren.

 • Verbeter de snelheid van uw website via:
  1. De Content Management System (CMS) software, waarop uw website is gebouwd, heeft veel invloed op de snelheid van uw website. Maak gebruik van WordPress, Joomla of Drupal .
  2. Zorg voor goede Cache.
  3. Comprimeer afbeeldingen en bestanden.
  4. Miniseer code o.a. JavaScript en CSS.
  5. Maak gebruik van een Content Delivery Network (CDN).
  6. Betrouwbare webhosting is van grote invloed op de snelheid van uw website. Webhosting uptime is hierbij het belangrijkste aspect.

  Neem contact op met uw webbouwer, om deze technische factoren van uw website te optimaliseren. Dit komt de snelheid van uw website zeker ten goede. Geen webbouwer? Meldt u aan bij Google Search Console.


  Uptime

  De bereikbaarheid van uw website, heeft invloed op de gebruikerservaring van uw bezoekers. Is uw website regelmatig offline door serverstoringen of onderhoud? Hoe vaker de webbezoeker ziet dat uw website tijdelijk offline is, des te minder vertrouwen de bezoeker in uw bedrijf heeft.

  • Test de Uptime van uw webhosting en website via UptimeRobot.
  • Webhosting uptime- de bereikbaarheid van uw website en de serverhosting- is een van de belangrijkste aspecten voor het zoeken van een betrouwbare webhosting. Gebruik Gratis website Monitor om de beschikbaarheid van uw webhosting te bekijken op mobiele apparaten.

  U kunt uw SEO-strategie nog zo prima op orde hebben, als uw website te traag laadt of vaak offline is, zullen uw inspanningen tot weinig verbetering in de zoekresultaten leiden.

  Betrouwbare webhosting

  Als het optimaliseren van uw website snelheid nauwelijks resultaat biedt, stap dan over naar een betrouwbaar webhostingbedrijf.

  Zo kiest u voor betrouwbare hosting:

  Beantwoord onderstaande vragen:

  • Domein: Welke domeinnaam kies ik voor mijn website?
  • Website ruimte: Hoeveel ruimte heb ik nodig voor mijn website?
  • Website software: Met welke software wil ik mijn website maken?
  • Dataverkeer: Hoeveel bezoekers verwacht ik op mijn website?
  • Database: Heb ik een database nodig?
  • Email: Hoeveel e-mailadressen wil ik gebruiken?

  ACTIVE 24 is een Europees domeinregistratie- en webhostingprovider met bijna 20 jaar ervaring in de hostingbranche. Het hoofdkantoor in Praag, de Democratische Republiek van Tsjechië, opende haar deuren in 1996.
  Sinds 2016 biedt ACTIVE 24 haar diensten ook aan in Nederland, België, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje.

  ACTIVE 24 helpt ondernemers en MKB-ers aan online zichtbaarheid, via:

  • Domeinregistratie & Nieuwe Domeinextensies
  • Intelligente E-mail
  • Cloudgebaseerde websites
  • Website in een klik: WordPress of Joomla!
  • Webhosting
  • Serverhosting

  ACTIVE 24 biedt u betrouwbare webhosting:

  • 99,98% uptime: uitstekende server & website bereikbaarheid
  • gratis SSL-certificaat: beveiligde SSL-verbinding bij Linux hosting.
  • 30 GB Webruimte: Ongelimiteerde webruimte o.b.v. Fair-user-policy
  • Website in een klik: Content Management Systeem (CMS) installatie, via One Click Installer . O.a. WordPress of Joomla.

  Bekijk hier het huidige hosting aanbod van ACTIVE 24.

  Basis van online zichtbaarheid

  Helaas wordt webhosting vaak over het hoofd gezien bij SEO. Maar juist de combinatie van lange termijn SEO en betrouwbare hosting maakt het verschil voor de online zichtbaarheid van uw website.

  Het uitkiezen van een domeinnaam, URL en website bij een betrouwbare webhostingprovider, is net zo belangrijk als het opstellen van een effectieve SEO-strategie voor de website van uw online bedrijf. Alleen door deze combinatie, wordt uw bedrijf daadwerkelijk online succesvol!

  Meer informatie

  • Verder verdiepen in de wereld van SEO?
   Lees de SEO Startersgids van Google.
  • Op zoek naar een betrouwbare webhosting? Bel of e-mail ons vrijblijvend.
  • Hulp nodig bij lange termijn SEO?
   Neem contact op met SEO specialist LEQUAL.

Gerelateerde artikelen