Mobiele website: 6 tips

Mobiele website? Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone om websites te zoeken. Je kunt er niet meer omheen, sinds Google mobielvriendelijke website als rankingfactor voor de zoekresultaten kiest. Ook goed gevonden worden? Active24 geeft 6 tips voor een goede mobiele website.

1.Mobielvriendelijke template

Kies een mobielvriendelijke webtemplate in Active24 MijnWebsite Premium. Technische voorkennis is niet langer vereist! Breidt de functionaliteit van je website in een duim- of muisklik uit met handige webfuncties, zoals Google Maps, sociale media of video. Je ziet direct het eindresultaat en bovendien is je website direct mobielvriendelijk!

2.Eenvoudige navigatie

Mobiele gebruikers hebben weinig tijd. Denk daarom vanuit de mobiele gebruiker. Zorg dat de belangrijkste informatie direct beschikbaar is. Houd de navigatie van de mobiele website eenvoudig en overzichtelijk. Plaats op een complexe website een zoekfunctie. Een mobiele website moet bovendien snel laadbaar zijn. Zo vinden webbezoekers snel wat ze nodig hebben!

3.Schrijf compacte webteksten

Content is king! Schrijf to-the-point. Zorg voor een duidelijke titel en goed leesbare tekst. Als webbezoekers de informatie op je mobiele website slecht kunnen lezen, zijn ze snel weer weg!

4.Mobiele SEO content

Vindbaar zijn in zoekmachines is belangrijk. Houd daarom ook rekening met Mobiele SEO. Voeg in het SEO-menu van Mijn Website de belangrijkste trefwoorden van je website toe. Zo zorg je dat je mobiele website goed vindbaar is in zoekmachines, zoals Google.

5. Vingergrootte

Met vinger of duim. Zo bedienen mobiele gebruikers hun smartphone of tablet. Houd bij het ontwerpen van een mobiele website dus ook rekening met de manier van bedienen van een mobiele website. Zorg dat de mobiele website is afgestemd op de grootte van een vinger.

6. Mobiele bereikbaarheid

Altijd bereikbaar. Zorg dat je mobiele website altijd toegankelijk is. Vanaf verschillende smartphones en diverse schermgroottes. Houd daarbij rekening met verschillen in besturingssystemen tussen iOS, Windows Mobile, Android en Blackberry. Kortom: zorg dat de mobiele site altijd werkt!

Snel zelf aan de slag?

Meer informatie over mobiele websites.

Probeer Mijn Website direct gratis uit!

Check hier of je website goed zichtbaar is op mobiele apparaten.

Gerelateerde artikelen