Tip: Versnel de laadtijd van je website

Websitesnelheid wordt steeds belangrijker voor zoekmachine optimalisatie. Maak daarom gebruik van onze tipgebruik kleinere afbeeldingen!  
web afbeelding, snelheid website

Een JPEG afbeelding op je digitale camera is al snel te zwaar voor je website.

Volgens FrankWatching kan een seconde extra vertraging op je website al snel zo´n 7% conversiedaling kosten. Forrester Consulting ondervond dat doorgaans 40% van de internet gebruikers afhaken als een website niet binnen drie seconden laadt en Google beschouwt de laadtijd van een website als belangrijke factor voor zoekmachine optimalisatie. Versnel de laadtijd van je website.

Nadelen van het gebruik van grote afbeeldingen

1.Mensen worden ongeduldiger75% van de internetgebruikers geeft toe niet meer terug te keren naar een website met een laadtijd van meer dan 4 seconden. Zo verlies je potentiële cliënten voordat ze hebben kunnen kennismaken met jouw aanbod.
2.Het nieuwe algoritme van Google berekent de website relevantie voor de bezoeker en bestraft websites die te traag laden met minpunten. Een trage website brengt je dus lager in de zoekmachineresultaten van Google.
 

Versnel je de laadtijd van je website:

Hier zijn drie eenvoudige stappen, zodat de afbeeldingen op je website minder ruimte innemen en sneller bovenkomen in de zoekmachine:
1.   Focus op het kern beeld
Snijd onnodig en afleidende elementen weg uit de foto. Focus je slechts op de kern, op dat gedeeltevan de foto waar je volle aandacht naaruit gaat.
2.   Wijzig de afbeeldingsgrootte
Wijzig de grootte van de afbeelding (in pixels) door in Photoshop of Paint de grootte van de afbeelding aan te passen aan de website.
3.   Reduceer beeldmateriaal
Reduceer je beeldmateriaal met webapplicatie PIXresizer. Met dit gratis programma, kun je snel en eenvoudig je bestaande beeldmateriaal verkleinen tot wel 70%, zonder dat het beeldmateriaal aan kwaliteit verliest. Volg deze eenvoudige stappen op voor je webpagina´s en je website wint direct aan gebruikersvriendelijkheid én zoekmachineoptimalisatie.   #A24TIP: Maak web afbeeldingen maximaal 200-300 MB.

Gerelateerde artikelen