Microsoft: 5 alternatieven voor FrontPage 2003

Microsoft liet al in 2009 weten dat het softwareproduct FrontPage (2003) niet langer ondersteund werd. Toch maken nog steeds veel Active24 klanten gebruik van dit sterk verouderde product. Met alle veiligheidsgevolgen van dien. Dit artikel laat daarom zien waarom je beter geen gebruik meer kunt maken van Frontpage en welke alternatieven er bestaan voor FrontPage.

Windows FrontPage 2003

Ruim 6 jaar geleden, maakte Microsoft bekend dat het softwarepakket FrontPage een End-of-Live (EOL) status kreeg. Dit resulteerde in de volgende gevolgen:

 • GEEN ontwikkeling en technische ondersteuning van Frontpage
 • GEEN nieuwe veiligheidsupdates
 • GEEN reparaties van nieuwe bugs
 • VERBOD op verspreiding reeds geïnstalleerde FrontPage extensies

FrontPage 2003 is onveilig

Bovenstaande gevolgen hebben ertoe geleid dat FrontPage (2003) sindsdien onveilig is om te gebruiken. Door toch gebruik te maken van dit software programma, stelt u zichzelf onnodig bloot aan gevaar.

Zo maakt u het "hackers" erg eenvoudig om op uw computer in te breken, aangezien een gebrek aan veiligheidsupdates, bugs, verouderde extensies en een gebrek aan technische ondersteuning het softwareprogramma extra kwetsbaar maakt.

Als gevolg hiervan ontstaan er ook veiligheidslekken in de webserver. Daarom is het belangrijk dat de bestaande FrontPage extensies verwijderd worden en u naar alternatieven zoekt voor het geliefde softwareprogramma. Gelukkig zijn die er volop!

Alternatieven

Ontwikkelingen in de Internet en Communicatie Technologie gaan snel. Er zijn de afgelopen jaren goede alternatieven verschenen voor FrontPage.

Zo garandeer je niet alleen je eigen veiligheid op het web, maar help je indirect ook het server netwerk van Active24 stabieler te maken. Active24 raad je daarom aan over te stappen naar een van de vijf uitstekende alternatieven voor FrontPage:

 1. CMS systeem
 2. Een van de beste alternatieven is het Content Management Systeem (CMS), met One Click Installer zoals WordPress of Joomla. Dit zijn kant-en-klare website template die je online naar eigen wens kunt aanpassen.

  Het is hierbij wel handig enige kennis van HTML, CSS en web lay-out te hebben. Toch zijn er veel handleidingen beschikbaar, waardoor je redelijk eenvoudig zelf een professionele website in elkaar zet.

  De One Click Installer is inbegrepen bij Basic Hosting Linux pakketten.

 3. Mijn Website
 4. Wil je graag een website, maar heb je weinig tijd of kennis van webdesign? Mijn Website is het nieuwste product dat Active24 haar cliënten biedt om snel en eenvoudig professionele cloud-based websites te maken.

  Met deze handige tool maak je zelf snel en eenvoudig een professionele website, zonder HTML of vormgeving kennis. Kies een templates, kies widgets naar keuze en versleep ze eenvoudig naar je website. Zodra je de wijzigingen opslaat, wordt je website direct aangepast.

  Mijn Website uitproberen? Probeer het gratis.

 5. Microsoft WebMatrix3
 6. Kennis van HTML? Dan is Microsoft WebMatrix3 een handige hulpmiddel. Dit gebruiksvriendelijke HTML programma is gratis. Met Microsoft WebMatrix3 maak je eenvoudig een nieuwe website op basis van een bestaande template of een open source applicatie.

 7. Visual Studio 2013
 8. Liever geen Freeware, vanwege hackgevoeligheid? Kies dan voor Visual Studio 2013, een betaalde, uitgebreide software versie voor het maken van professionele webpagina´s.

 9. Dreamweaver
 10. Ook Adobe Dreamweaver is een betaalde variant met uitgebreide mogelijkheden. Op de website van Adobe staat volop informatie over Dreamweaver.

Gerelateerde artikelen