Mijn Website SEO: 10 tips

Mijn Website SEO. Hoe krijgt uw meer webbezoekers naar uw Mijn Website? Volg onderstaande 10 SEO tips voor Mijn Website op. Zo vergroot u uw kans aanzienlijk om met Mijn Website hoger in de zoekresultaten te verschijnen.


Mijn Website SEO

U hebt een eigen professionele Mijn Website. Geweldig! Maar hoe zorgt u ervoor dat webbezoekers uw website vinden tussen de miljoenen websites op het Internet, die online zichtbaar zijn?

Via SEO (zoekmachineoptimalisatie) natuurlijk! Optimaliseer uw website voor zoekmachines, zo vergroot u het web verkeer naar uw website, verschijnt u hoger in de zoekresultaten en bent u online beter vindbaar.

De meeste webbezoekers gebruiken de zoekmachine Google om te zoeken op het Internet. Zodra op Enter klikt, laat Google relevante en populaire web pagina’s zien, die antwoord geven op uw zoekvraag.

Hierbij maken zoekmachines gebruik van diverse algoritmen en zoekcriteria om te bepalen welke sites het meest relevant zijn voor wat de gebruiker zoekt. De precieze zoekmachine formule is een goed bewaard geheim.

1 Begin een blog met informatieve blogposts

Schrijf blogberichten met relevante onderwerpen, die voor uw websitebezoekers (uw specifieke doelgroep) belangrijk zijn.

Indien u niet weet waarover u moet schrijven, kunt u ter inspiratie http://www.socialmediaexaminer.com bekijken.

2 Publiceer unieke content

Natuurlijk kunt u zich laten inspireren door de inhoud van andere websites. Ook kunt u de inhoud van andere websites delen, maar let er wel op dat u unieke content publiceert, die u zelf maakt.

Google is uitstekend in staat “gekopieerde content” te ontdekken. Deze zogenaamde “duplicated content” wordt door zoekmachines afgestraft met een slechter zoekresultaat.

3 Korte, duidelijke titels

Maak gebruik van korte, duidelijke titels. Max 40-65 karakters. Inclusief minstens een zoekwoord, dat u in de web tekst of blogartikel verschijnt.

4 Maak gebruik van metadata

Als u metadata toevoegt aan uw websites, helpt u zoekmachines de inhoud van uw website beter te begrijpen.

Zo wordt uw Mijn Website beter vindbaar voor webbezoekers. Zoekmachines koppelen namelijk het meest relevante antwoord (website) aan de zoekvraag van webbezoekers.

mijn-website-metadata

5 Zoekwoorden/ Tags

Om uw website content beter zichtbaar te maken, zijn relevante zoekwoorden in de titel, omschrijving, body tekst en hoofdtitel van de pagina belangrijk.

Het is belangrijk om niet te veel of te weinig zoekwoorden en tags te gebruiken. Zoekwoorden mogen maximaal 3-4,5% van de gehele tekst uitmaken. Gebruikt u meer zoekwoorden, dan kan dit resulteren in een slechter zoekresultaat.

Om een hyperlink SEO-vriendelijk te maken, moet de URL-link het belangrijkste zoekwoord bevatten. Hierbij geldt: hoe dichter het zoekwoord bij het begin van de URL staat, hoe beter.

seo-vriendelijke-link-mijn-website

7 Plaat het belangrijkste zoekwoord aan het begin

Door het belangrijkste zoekwoord direct aan het begin van de web tekst of webpagina te maken, begrijpen zoekmachines dat de tekst inderdaad gaat over wat de titeltekst aangeeft.

8 Maak gebruik van standaard HTML headlines

Titels verschillen in belangrijkheid (H1-H6). Maak gebruik van standaard HTML headlines. Zo kunnen zoekmachines, zoals Google onderscheid maken in tekstopbouw en begrijpen welk tekstgedeelte het meest belangrijk is. Gebruik H1 slechts 1 maal voor de hoofdtitel. Gebruik H2 voor de afzonderlijke sectie titels en H3-H6 voor onderliggende titels.

9 Benadruk de belangrijkste zoekwoorden

Maak uw belangrijkste zoekwoorden vetgedrukt of schuingedrukt. U kunt uw zoekwoorden ook gebruiken om links te creëren naar andere content op uw Mijn Website. Dit is een effectieve manier om zoekmachines te laten weten, dat dit een belangrijk tekstgedeelte is.

10 Gebruik beeldmateriaal met alt-tags

Alle webpagina’s en web blogs moeten minstens 1 afbeelding bevatten. Bovendien moeten alle afbeeldingen een korte omschrijving bevatten met het belangrijkste zoekwoord (alt tag).

alt-tag-afbeelding-mijn-website

Nu weet u wat SEO is en hoe u zoekmachineoptimalisatie (SEO) kunt gebruiken voor Mijn Website.

Mijn Website

Nog geen Mijn Website? Profiteer van onze aanbieding!

Nog niet gestart met Mijn Website? Lees eerst de Mijn Website handleiding.

Hulp nodig met SEO? Zoekmachine optimalisatie uitbesteden.

Vragen? Neem contact op met onze customers support afdeling.

Gerelateerde artikelen