Dropbox of Microsoft OneDrive?

FAQ: Dropbox of Microsoft OneDrive?

Informatie opslaan in de Cloud is in korte tijd razendpopulair geworden. Niet gek! Niet allen krijg je een beveiligde plek op internet om je documenten op te slaan, ook worden al je bestanden automatisch gesynchroniseerd in al je mobiele apparaten en kun je jouw informatie eenvoudig delen met familie, vrienden en collega´s. In relatief korte tijd zijn er vrij veel cloudservices bijgekomen. Om het gemakkelijk te maken, heeft Active24 de belangrijkste twee voor onderzocht! Waar wacht je nog op?

Cloudservice

Alhoewel er legio cloudservices te vinden zijn, zijn slechts twee daarvan echt de moeite waard! Zowel Dropbox als Microsoft OneDrive zijn zo gebruikersvriendelijk, dat het bijna niet te doen is de béste uit te kiezen. Beide bezitten unieke kenmerken en mogelijkheden dat ze ver boven de overige cloudservices laat uitstijgen. Welke je uiteindelijk kiest hangt af van je eigen voorkeuren. Welke cloud service kies jij? cloud-computing Dropbox-logo

Cloudservice 1: Dropbox

Via Dropbox kun je snel en eenvoudig al je bestanden bewaren en delen op internet. Je kunt hierbij kiezen voor een gratis account met 2GB webruimte of een betaald account met de opties uit te breiden naar 100 GB, 200 GB en 500 GB voor een maandelijks of jaarlijks abonnement.

Een andere opties is om al je Facebook vrienden uit te nodigen om Dropbox te gebruiken. Op deze manier kun je gratis web opslagruimte winnen (maximaal 18 GB).

Dropbox synchroniseert als je bestanden snel en eenvoudig en is gemakkelijk te gebruiken op diverse mobiele apparaten.

 

Belangrijk! Dropbox is NIET beschikbaar voor Windows Phone, maar via een extra applicatie kan het wel op geïnstalleerd en ondersteund worden.

Dropbox
 • Gratis account met 2 GB webruimte
 • Betaald account: uitbreiding naar 100/200/500 GB
 • Ongelimiteerde document grootte (via desktop applicatie)
 • Platform: Windows, Mac, Linux, iOS, Android en BlackBerry
 • Belangrijk! NIET beschikbaar voor Windows phone! 
  OneDrive-Logo

Cloudservice 2: Microsoft OneDrive

Als je een overtuigd Windows gebruiker bent, een Windows smartphone hebt of gebruik maakt van Microsoft Office, dan is Microsoft OneDrive de meest logische keuze. Webgebaseerde Office versies zijn goed bereikbaar en eenvoudig te gebruiken tussen verschillende digitale apparaten.

OneDrive biedt een gratis opslagruimte van 15GB webruimte aan. Voor een upgrade naar 100GB, 200GB of 1TB betaal je een jaarlijks abonnement. Bovendien biedt Microsoft OneDrive een remote access optie, waardoor je via diverse digitale apparaten, direct toegang hebt tot je OneDrive ingestelde PC en zo eenvoudig je bestanden kan downloaden.

Vaak wordt gedacht dat OneDrive alleen beschikbaar is voor Windows, maar niets is minder waar. Je kunt OneDrive ook gebruiken op Android, Iphone, iPad en de Mac computer.

Microsoft OneDrive
 • Gratis account met 15 GB webruimte 
 • Betaald account: uitbreiding naar 100GB/200GB/1TB
 • Gelimiteerde document grootte (2GB)
 • Platform: Windows, Mac, iOS, Android, Windows Phone
 • Functioneert uitstekend met Windows/MS Office integratie

 Dropbox of Microsoft OneDrive: welke kies je?

Welke cloudservice het beste bij je past, hangt af van je eigen voorkeuren én web gebruik. Onderstaande artikelen helpen je de juiste keuze te maken:
 1. Nancy Göhringer is op haar blog voorstander van Microsoft OneDrive.
 2. Dean Evans zet op de Techradar-website de voor- en nadelen van de vier belangrijkste cloud services voor je op een rij.
 • #Active24Tip: Welke cloud service het beste bij je past, hangt af van je eigen voorkeur en webgebruik.
 • #Active24Tip: Active24 is partner van Microsoft Office365. OneDrive zit standaard in ons Business Hosting Pro pakket.

Gerelateerde artikelen