Web hosting: wat is het en waar let je op?

Web hosting, e-mailhosting of cloud hosting. Er bestaan veel hostingvarianten. Hoe weet je nu welke hosting bij je past? Dat hangt van je doel af. Dit blogartikel beschrijft wat web hosting is en waarop je moet letten bij het zoeken van een hosting service. Zo maak je een goede keuze!

Web hosting

Web hosting is een internet service, waarbij virtuele opslagruimte op een hostingplatform in een datacentrum wordt gehuurd om toegang tot het Internet te verkrijgen. Een website bestaat uit verschillende databestanden, die via opslag op een hostingplatform, 24 uur per dag toegankelijk zijn op het Internet. De databestanden worden van je computer via FTP of een applicatie naar de webserver verstuurd.

Een webhost zorgt naast de verhuur van schijfruimte en geheugen op de webserver, meestal ook voor het onderhoud van de hardware, back-ups en veiligheidsupdates. Bovendien bieden hostingbedrijven domeinnamen, e-mail en website applicaties aan.

Hostingtypen

Er bestaan veel hostingvarianten. De twee belangrijkste zijn:

1) Shared email en web hosting

Hierbij worden de schijfruimte en geheugen van het hostingplatform gedeeld. Alle websites en applicaties staan dus op dezelfde server. Er zijn aparte e-mail en webservers; e-mail en website bestanden zijn dus gescheiden. Het is een betaalbare en stabiele keuze voor persoonlijke en informatieve websites. De webserver is geconfigureerd voor Linux of Windows en daarmee beperkt aanpasbaar. Als de webserver problemen heeft, is je website tijdelijk niet zichtbaar.

Active24 biedt shared email en webhosting aan voor o.a. domein, email en website en webwinkel hosting.

2) Cloudhosting

Hierbij worden de data wereldwijd op geclusterde servers geïnstalleerd, die samen de cloud worden genoemd. Cloudservers kunnen volledig aangepast worden om de applicatie zo snel en goed mogelijk te laten functioneren. Bovendien is er meer opslagruimte beschikbaar en heb je als gebruiker geen technische voorkennis nodig. Als een webserver problemen heeft, wordt automatisch overgeschakeld naar een andere server. Zo blijft je website zichtbaar bij server uitval.

Active24 biedt professionele en mobielvriendelijke cloudhosting aan voor o.a. 0ffice 365 producten en Mijn Website.

Welke webhosting past bij mij?

Hoe weet je nu welke hosting bij je past? Dat hangt van je doel af.

Active24_hostingservices

Dit is waar je op moet letten bij het zoeken van een goede hostingservice:

  • Product: Wil je een website, blog of webwinkel beginnen?
  • Doel: Wat is het doel van je website, blog of webwinkel?
  • Verkeer: Hoeveel webbezoekers verwacht je per maand?
  • Extra's: Welke extra's zitten in het hostingpakket inbegrepen?
  • Prijs: Hoeveel wil je betalen voor webhosting?
  • Support: Wordt je goed geholpen als je hulp nodig heb?
  • Plaats: Waar bevindt de webserver zich fysiek?

Web hosting bij Active24

E-mail, Website, blog of webwinkel. Bij Active24 vind je de hostingoplossing die bij je past. Met ruim 16 jaar ervaring als Europese hostingaanbieder, kun je rekenen op stabiele en betaalbare hosting, met een eenvoudig gebruikerspaneel. Bovendien krijg je onbeperkt toegang tot onze professionele Nederlandse helpdesk.

Gerelateerde artikelen