Windows 7 op de schop

Windows 7-  één van de meest gebruikte besturingsprogramma´s van Microsoft- gaat op de schop. Dat maakte Microsoft onlangs bekend. Vanaf 13 januari 2015 stopt de uitgebreide technische support voor het programma. Dit artikel laat zien hoe de levenscyclus van Windows 7 er uitziet en hoe je in de toekomst Windows 9 gratis kan downloaden.

Einde Windows 7

Microsoft liet op 9 juli weten dat over 6 maanden het technische support voor enkele software besturingsprogramma´s, waaronder het populaire Windows 7 eindigt.  Naast Windows 7 stopt op  13 januari 2015 ook het standaard support voor alle versies van de Windows Server 2008, Windows Storage Server 2008, Virtual Server 2005, Visual FoxPro 9.0 Professional Edition, Exchange Server 2010, Dynamics en Visual Studio 2012.

Windows-7-logo-Active24

Vanaf deze datum worden alle genoemde programma´s alleen nog ondersteund met beveiligingsupdates voor een periode van 5 jaar (tot 2020). Nieuwe updates, verbeteringen of wijzigingen in design blijven echter uit. Deze tijd is nodig om grote bedrijven voldoende ruimte te geven voor het uitproberen, ontwerpen en realiseren van massieve migraties van de computersystemen. Eerder dit jaar werd het einde van Windows XP aangekondigd.

Strategische keuze Microsoft

De ruime aankondiging van het einde van Windows 7 is vooral een strategische keuze van Microsoft. Na de kritiek op Windows 8, dat het programma té zeer gericht is op mobiele devices, wil Microsoft haar nieuwste product Windows 9, meer gericht op de PC-gebruiker, alvast aankondigen.

Op deze manier wordt de massale migratie van Windows 7 en Windows 8 naar Windows 9 zo gemakkelijk en veilig mogelijk gemaakt. De prijs van de software voor het nieuwe besturingssysteem- Windows 9- zal dalen en voor reeds geregistreerde Windows 7 en Windows 8 gebruikers zelfs grotendeels gratis zijn.

Betaversie Windows 9

Wie niet kan wachten tot Windows 9 uitkomt, kan hier alvast een kijkje nemen in de Betaversie van Windows 9.

Gerelateerde artikelen