Microsoft Office beschikbaar voor iPad

Microsoft maakt het Office softwarepakket beschikbaar voor de iPad. Dat heeft de nieuwe Microsoft-CEO Satya Nadella eind maart bekend gemaakt tijdens zijn eerste persconferentie. Sinds de aankondiging domineert Microsoft de hitlijst van gratis iPad-apps van Apple Store. Dit artikel legt wat dit betekent voor Microsoft gebruikers.

Mobile First, cloud-first

Satya Nadella werd in februari aangesteld als nieuwe Microsoft-CEO. Tot voor kort was hij verantwoordelijk voor Microsofts cloud- en zakelijke markt. Tijdens zijn eerste persconferentie, gaf hij uitleg over zijn Mobile First, Cloud-first strategie. Nadella focust daarbij op Microsofts belang in zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt.

Gratis Apps in App Store

Microsoft Office is voortaan beschikbaar voor iPad. De applicaties Word, Excel, Powerpoint en Note zijn sinds eind maart gratis te downloaden in Apple´s App Store. Je kunt ze openen en delen met anderen. Momenteel domineert Microsoft de hitlijst van gratis iPad-apps in de Apple Store.

Apple App Store

Office 365

Voor het aanbrengen van veranderingen of wijzigingen, dien je te beschikken over een betaald Office 365 abonnement. Bestaande Office 365 abonnees hebben direct toegang tot de volledige Office versie op hun iPad.

Voortaan kun je Microsoft Office gebruiken vanaf verschillende digitale platformen en mobiele apparaten; een gebruiker is dus niet gebonden aan één digitaal apparaat, één werkplek of één programma.

Veilig werken in de Cloud

Met het Office 365 pakket voor iPad kunt je documenten delen en bewerken via OneDrive en SharePoint. Werk gelijktijdig met meerdere gebruikers aan hetzelfde document en hervat je werk, waar je ook bent.Voortaan behoort het verliezen van gegevens vanwege compatibiliteitsproblemen voorgoed tot de voltooid verleden tijd.

Office 365- een van de belangrijkste producten van het nieuwe Microsoft- was lange tijd alleen beschikbaar voor Microsoft gebruikers en op Microsoft tablets, zoals de Microsofts Surface. Met het besluit van de nieuwe Microsoft-CEO Nadella is Office sinds kort ook beschikbaar op concurrerende platforms, zoals Apple en Android.

Active24 partner van Microsoft Office365

Active 24 is een erkende partner van Microsoft Office 365 en een van de weinige hostingbedrijven in Europa met een Licentie om rechtstreeks Office 365 producten te verkopen. We bieden verschillende Office 365 pakketten aan. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Gerelateerde artikelen