ID #82450

Hoe wijzigt u van registratiebedrijf voor een .fi domein zonder domeinregistratie?

Registratiebedrijf wijzigen voor .fi domeinnaam zonder registratiebedrijf

Deze FAQ legt uit hoe u uw van  registratiebedrijf wijzigt voor een .fi domein, als u geen bestaande domeinregistratiebedrijf hebt.

Een domeinnaamhouder heeft een autorisatie code (verhuis token) nodig om de bestaande domeinnaam onder te brengen bij een ander domeinregistratiebedrijf. Voor sommige .fi domeinnamen geldt dat er geen domeinregistratiebedrijf bestaat bij de huidige domeinnaamhouder. Deze handleiding laat zien hoe u een .fi domein zonder domeinregistratiebedrijf verhuist.

Authorisatie code aanvragen zonder bestaand domeinregistratiebedrijf:

1. De domeinnaamhouder neemt contact op met het oude domeinregistratiebedrijf, via een “geautoriseerde aanvraag”.
  2. Indien de .fi domein geen registratiebedrijf heeft, dient de domeinnaamhouder dit contactformulier in te vullen om de autorisatiecode aan te vragen bij FICORA:

In Selecteer onderwerp: kies “.FI domeinnaam”

-       In Fi-domain name: kies “Wijzig registratiebedrijf”

-       Klik “Ga naar Contactformulier”

-       Vul de contactgegevens in

-       Klik op “Doorgaan” om controleer de informatie onder “Bekijken”.

-       Klik op “Doorgaan” en ga naar “Bevestigen” om het contact formulier te versturen.

3. FICORA stuurt binnen 5 dagen na de “geautoriseerde aanvraag” de autorisatiecode toe naar de domeinnaamhouder of het oude domeinregistratiebedrijf. FICORA kan hierbij contact opnemen met de huidige domeinnaam houder, om te bevestigen of autorisatie geldig is.

4.Na ontvangst van de autorisatiecode, geeft de domeinnaamhouder de verhuiscode door aan het nieuwe domeinnaamregistratiebedrijf. Het nieuwe domeinnaamregistratiebedrijf plaatst de domeinnaam vervolgens onder zijn Domeinnaam Service beheer (DNS).