ID #81034

controlelijst voor WordPress website

Wordpress controlelijst.

Een trage Wordpress website kan worden veroorzaakt door verschillende redenen. Deze handleiding laat zien hoe u uw WordPress website controleert en versnelt.

1.   Controleer Website grootte
  2.   Optimaliseer database
  3.   Database Caching
  4.   Controleer Plugins
  5.   Controleer uw thema
  6.   Zet post revisions uit
  7.   Zet comments uit
  8.   Repareer RSS Pings and Pingbacks
  9.   Optimaliseer de HTTP-verzoeken
  10.   Plaatsing CSS, JavaScript

Controleer Website grootte

Hoe meer web inhoud (foto's, java scripts, flash en video's) een website bevat, hoe trager de website laadt. Deze inhoud neemt een groot deel van de bandbreedte op:

TIPS:

- Houd uw website onder 100 KB.

- Optimaliseer fotos voor het web.

- Verminder resolutie van videos.

Optimaliseer database

Een niet geoptimaliseerde verbinding tussen de website en de database zorgt ook voor een trage verbinding.

TIPS:

- Login op uw Controlepaneel en ga naar MySQL- PHPMyAdmin.

- Gebruik voor databasebeheer de plugin WP-DBmanager

- Maak regelmatig een back-up van uw website.

Database Caching

Dit is een cruciale stap om de laadtijd van uw website te verbeteren. WordPress is doorgaans traag, omdat de website stap voor stap en per pagina opbouwt (PHP code via database en HTML weergeven in webbrowser). Dit verander je door caching.Hiermee worden de website en database gegevens opgeslagen in de webserver, waarbij een kopie van de website direct zichtbaar wordt.

TIPS:

- Gebruik WP Super Cache (gebruiksvriendelijk)

- Gebruik W3 Total Cache (uitgebreide mogelijkheden).

Controleer Plugins

Verouderde of defecte plugins kunnen uw WordPress website ook flink vertragen.

TIPS:

- Deactiveer alle plugings en test uw website

- Verwijder verouderde of niet gebruikte plugins

- Update bestaande plugins met de laatste versie

- Verwijder de foutieve plugin en zoek een alternatieve plugin.

Controleer uw thema

Ook het gebruik van het WordPress thema kan uw website vertragen.

TIPS:

- Verander het thema (website template)

- verminder de links en plugins die uw site vertragen.

- Verwijder code uit het bestand function.php

- Verklein de grootte van de Javascripts

Zet post revisions uit

Elke keer als u in WordPress een post opslaat, stuurt het trackingsmechanisme in de site de wijziging naar de database. Dit vertraagt het laden van de website en kunt u uitzetten.

TIPS:

- Voeg in uw wp-config.php bestand toe: define ('WP_POST_REVISIONS', false);

Zet comments uit

Elke keer als iemand een commentaar plaatst in uw blog of op uw website, stuurt het trackingsmechanisme in de site de wijziging naar de database. Dit vertraagt het laden van de website en kunt u verwijderen.

Tips:

- Gebruik de WP-DBManager plugin

- OF: Login op uw MyAccount, ga naar MySQL- PHPMyAdmin en voeg de volgende regel toe aan de database: DELETE FROM wp_posts WHERE post_type = "revision";

Belangrijk: Voer deze veranderingen niet door als u niet weet of deze functie belangrijk is voor uw website. Wij raden u aan om ook een back-up van uw site en database ta maken voordat u wijzigingen aanbrengt.

Repareer RSS Pings and Pingbacks

Soms zijn time-outs op RSS-ping of pingback time-outs de oorzaak van een trage website.

In WordPress staan standaardservers in een ping lijst in Instellingen ? Write Panel.

TIPS:

- Ga in WordPress (WP)Instellingen- Write Panel en controleer fouten.

Ga vervolgens naar  Reactie en vink de optie "Linknotificaties toestaan van andere blogs (pingbacks en trackbacks)" aan.

Optimaliseer de HTTP-verzoeken

Elk bestand (afbeeldingen, CSS-bestanden of java scripts) genereert een HTTP-verzoek.

Door de hoeveelheid bestanden op uw website te verminderen, laad uw website sneller.

TIPS:

- Gebruik JCH Optimize om javascripts en CSS-bestanden in een bestand samen te brengen.

Plaatsing CSS, JavaScript

Een manier om de site sneller te laden is om alle links naar uw CSS-bestanden aan het begin van de pagina te plaatsen en het javascript aan het einde van de pagina.