Hoe kan ik advertenties en een lijst met gerelateerde WordPress-artikelen bekijken met Google Matched Content?

Bezoekers van blogs en andere contentgerelateerde websites gebruiken vaak blokachtige elementen met 'Matched content'. Deze lijsten met contextueel gerelateerde inhoud, vergroten de hoeveelheid tijd die bezoekers op een pagina doorbrengen. Op de juiste manier gebruikt, kan dit de ideale plek zijn om advertentieberichten te plaatsen.

Wat is Google Matched Content of AdSense Matched Content?

Google Adsense is de plaats om inkomsten te genereren met uw website verkeer. Registreer, maak banners aan en plaats ze op internet. Dan kan uw website meteen beginnen te verdienen - het hangt echter af van hoe relevant de inhoud van uw website is en hoeveel webverkeer u heeft. 

Matched Content is een nieuw type advertentieblok dat Google heeft geïntroduceerd in AdSense.  De service scant de inhoud van uw website en maakt een overzicht van gerelateerde artikelen.  Het onderdeel kan werken izonder advertenties, als platte tekst of gerelateerde content, of door een mix van advertorials, advertenties die niet op advertenties lijken, te plaatsen. U kunt gerelateerde artikelen ook koppelen aan geld verdienen aan advertenties.

matched ukázka

Het element kan worden aangepast en het is volledig responsief - het werkt op zowel mobiele als desktop website versies.

Wat zijn de voordelen?

 • Plug-ins van widgets die worden gebruikt om gerelateerde inhoud weer te geven, belasten de server met veel verzoeken, hoger verkeer en slechte configuratie. Dit kan de website langzamer laten werken. Aan de andere kant belast Matched Content alleen Google-servers en vermindert het de belasting voor uw webhosting of server.
 • Google gebruikt geavanceerde algoritmen om gerelateerde inhoud weer te geven.
 • U kunt zowel geld verdienen als uw gebruikers helpen.

matched nastaveni

Wat zijn de nadelen?

 • Google staat niet toe dat je meer effect krijgt op het design van het element. Dit kan in de toekomst veranderen, maar is tot nu toe een nadeel.
 • Het is niet mogelijk te kiezen welke inhoud u wilt vastleggen (archieven en categorieën verschijnen af en toe in verwante inhoud).
 • Het Google-logo kan niet uit de header worden verwijderd.

 nastaveni

 

Hoe voegt u AdSense Matched Content toe aan uw WordPress website?

Eerst moet u zich aanmelden voor Google AdSense. Een nieuwe functie wordt alleen weergegeven in AdSense-instellingen voor sites die voldoende verkeer genereren.

 1. Klik op 'Advertentieblokken'> 'Nieuw advertentieblok' in het Google AdSense-menu aan de linkerkant. Selecteer 'Overeenkomende content' hier in het overzicht.matched
 2. U kunt het element bewerken, kiezen of u het wilt gebruiken om advertenties weer te geven en vervolgens alles opslaan. De site-implementatiecode wordt weergegeven.
 3. Ga op de pagina WordPress-instellingen naar de weergave-instellingen en selecteer 'Widgets'.
 4. Maak een nieuwe HTML-widget en plak de advertentiecode erin.
  html
 5. Selecteer de juiste positie op de pagina, idealiter onder de artikelen (onder het artikelvoorbeeld),of probeer de rechterkolom en sla op.
 6. Nu zouden advertenties met "Overeenkomende inhoud" op uw website moeten verschijnen.

 7.  

ukazka matched

Een andere optie is om de advertentiecode handmatig in de code in te voeren, of u kunt gespecialiseerde plug-ins gebruiken, zoals „Ad Inserter“.

Overeenkomende content is geschikt voor iedereen die geld wil verdienen met zijn inhoud en gebruikers met lelijke banners niet wil lastig vallen. Het biedt ook een interessant alternatief voor plug-ins voor aanverwante inhoud.

 

Artikel beoordeling

Gemiddelde beoordeling: 4.9/5

Aantal stemmen: 8