De beste professionele sjablonen in WordPress - hoe u ze kunt selecteren en waar u ze kunt kopen

Het WordPress content management-systeem biedt talloze sjablonen en gratis extensies. Als u echter meer van uw site verwacht en geen aangepast programmeursontwerp wilt, overweegt u vroeg of laat om een betaalde sjabloon aan te schaffen. Bovendien zijn betaalde sjablonen meestal niet duur, zijn ze gemakkelijker in te stellen en helpen hun videomakers graag met eventuele aanpassingen. Welk professioneel sjabloon te kiezen? Welke ontwerpen hebben een eenvoudige installatie en hoe kies je een betaald sjabloon zonder een vergissing te maken?

Na een succesvolle installatie van WordPress wacht elke gebruiker een belangrijk besluit - hoe moet de resulterende pagina eruit zien en hoe zal deze presteren? Bij het nemen van beslissingen is het van belang om na te denken over een paar basispunten.

Kies sjablonen die geschikt zijn voor uw sitethema

Het specifieke doel van de site is belangrijk. De zoekmachines zijn ook geïnteresseerd in dit doel. Het doel en de kwaliteit van uw website worden geëvalueerd als belangrijke SEO-factoren. Als het een blog is, moet deze interessante inhoud bevatten en gemakkelijk te lezen zijn. Over e-shop gesproken, de site moet comfortabel zijn tijdens de aankopen en de structuur (inhoudlay-out en knoppen) moet in lijn zijn met dit doel. Het is dus niet verrassend dat een e-shop en een internetmagazine er anders uitzien. Het is daarom belangrijk om een sjabloon goed vanaf het begin uit te kiezen, afhankelijk van waarvoor de resulterende pagina exact voor zal zijn.

wordpress templates 01
Er zijn premium-sjablonen met meerdere ontwerpen en klaarscenario's (tijdschrift, elektronische winkel, blog, bedrijfssite). Daarom is het aangeschafte ontwerp direct voor verschillende doeleinden geoptimaliseerd en is het mogelijk om te kiezen welk ontwerp de gebruiker het liefst op welk moment dan ook na de installatie verkiest. Evenzo zijn er ontelbare sjablonen op de markt die zijn ontworpen voor een enkel scenario, bijvoorbeeld om een catalogus van onroerend goed of een online tijdschrift te maken. De kans om het specifieke sjabloon voor uw project te vinden is enorm vanwege de grootte van de wordpress-community.

Denk aan belangrijke paginafuncties bij het selecteren van een sjabloon

Weet u van tevoren dat de site als een e-shop zal dienen? Kies vervolgens sjablonen voor compatibel voor e-shop met de e-shop-plugin WooCommerce. Dit bespaart u veel zorgen en uitgaven die samenhangen met het uiteindelijk zoeken naar een programmeur om uw sjabloon aan te passen. 

wordpress templates 02

Pagina's met premium WordPress-sjablonen:

MyThemeShop –Meer dan 150 sjablonen en plug-ins van één maker met een geavanceerd installatie- en bewerkingssysteem

Theme Forest – Duizenden sjablonen van verschillende ontwikkelaars, kwaliteit is anders, maar je vindt alles hier

Als u op zoek bent naar een sjabloon voor gewone bedrijfspagina's, zijn termen zoals 'bedrijf' of 'bedrijf' relevant. De ideale zoekterm in de zoekmachine of rechtstreeks op de sjabloonpagina zal zijn „WordPress business template“.

De makelaar zou in het zoekvoorbeeld de term "onroerendgoedsjabloon" gebruiken om sjablonen te vinden die de eigenschappencatalogusfunctie de mogelijkheid bieden om te zoeken en te filteren.

Het culturele centrum voor evenementplanning zal een verfijnde kalender in de sjabloon waarderen en op zoek gaan naar een "WordPress-sjabloon voor een evenementpagina", waarbij de meeste van de eerste positieresultaten sjablonen met een geïntegreerde kalender bevatten.

Wat is de prijs van WordPress-sjablonen? Zelfs professionele bedrijven breken het budget niet, gebruikersbeoordelingen kunnen veel onthullen

De meeste betaalde WordPress-sjablonen op de markt variëren in prijzen van tientallen dollars. De meest populaire sjablonen die door duizenden gebruikers zijn geverifieerd, zijn verkrijgbaar van 15  tot ongeveer  60 €. (prijzen worden meestal berekend in USD).

Let bij aanschaf op de lengte van de ondersteuning door de makers, limieten op de licentie - voor hoeveel pagina's deze kan worden gebruikt - en last but not least op gebruikersbeoordelingen. Het is de gebruikersreview die een geweldige manier is om de tevredenheid van anderen met de sjabloon te achterhalen en de kwaliteit ervan te verifiëren. Ondersteuning voor ontwikkelaars en daarom de mogelijkheid om een nieuwe versie van de gekochte sjabloon te downloaden, is meestal voor een jaar vanaf de aankoop van de licentie.

wordpress templates 03

Natuurlijk kunt u aanzienlijk goedkopere en duurdere sjablonen tegenkomen. Als ze een goede beoordeling hebben en passen bij uw ideeën, is er geen reden om ze te uit de weg te gaan. U zult echter vaak merken dat hogere prijzen niet noodzakelijk op een hogere kwaliteit duiden. Sjabloonkalenders geven u vaak verschillende kortingen. Met een beetje geluk hebben de sjablonen die u bekijkt korting.

Professionele WordPress-sjablonen met eenvoudige instellingen? Vrij zeldzaam, maar ze zijn te vinden

Er zijn verschillende groepen ontwikkelaars op de markt waarvan de sjablonen niet alleen zijn afgestemd, maar ook ver verfijnd om gemakkelijk te bewerken zijn voor eindgebruikers. In de praktijk kun je heel gemakkelijk een webpagina maken, zelfs zonder kennis te programmeren.

De eenvoud van het bewerken van professionele WordPress-sjablonen van ontwikkelaars van MyThemeShop is beroemd. Hun sjablonen blinken uit met een eenvoudige en duidelijke interface voor het bewerken van pagina's. De prijs van sjablonen is niet hoog en degenen die actiever zijn in het maken van websites, zullen het waarderen dat alle ontwikkelaarssjablonen kunnen worden gekocht als onderdeel van een jaarlijks abonnement tegen een redelijke vergoeding. Natuurlijk kunt u ook individuele sjablonen kopen waarvan de prijs in de orde van honderden kronen is. Het voordeel is dat alle verkochte MTS-sjablonen identiek zijn beheerd en eenvoudig zijn in te stellen.

wordpress templates 04

Er zijn echter ook die er goed uitzien, maar hun configuratie is een lijdensweg. Er is niets beter dan een persoonlijke ervaring: het is een goed idee om op de demoversies van de administratie van de site te klikken (indien mogelijk) of, ten minste, de meningen van de gebruikers te raadplegen.

wordpress templates 05

Envato Market met zijn Theme Forest is een bewezen platform met een gigantische selectie aan sjablonen. Het is een marktplaats met WordPress en andere sjablonen en plug-ins. Het is geen specifieke ontwikkelaar, maar een internetmarktplaats, een grote e-shop waar je kunt kiezen tussen duizenden verschillende sjablonen en extentsies. Met name het Avada, X Theme en de bekende Enfold zijn erg populair.

Omdat er in Theme Forest sjablonen van verschillende makers zijn, verschillen ook hun kwaliteits- en configuratievormen. Het is dus goed om opnieuw te filteren op populariteit en gebruikerswaardering.

Artikel beoordeling

Gemiddelde beoordeling: 5/5

Aantal stemmen: 144