WordPress Widgets: wat zijn WordPress Widgets en hoe installeert u ze?

WordPress Widgets. U kunt extra functionaliteiten toevoegen aan uw WordPress website via Widgets. Maar wat zijn Widgets en hoe installeert u ze op uw site? Lees dit artikel en u weet het.

Wat zijn WordPress Widgets?

WordPress Widgets zijn: 

"kleine stukjes voorgeprogrammeerde codes, die een extra functie toevoegen aan de WordPress site.

U vindt de beschikbare Widgets in het WordPress Dashboard onder “Weergave”-“Widgets”. Met widgets, past de website eigenaar het design en de structuur van het WordPress Thema aan. Widgets kunt u toevoegen in sidebars, bekend als widget-geoptimaliseerde gebieden on uw WordPress webpagina´s.

U kunt kiezen uit onder andere:

Aangepast Menu, Categorieën, Archief, Kalender, Zoekveld, Pagina´s. Recente reactie´s. Meest Populaire Produkten, Webwinkel

BELANGRIJK: U kunt Widgets op verschillende delen van uw WordPress pagina toevoegen: header, body or footer.

U kunt kiezen uit voorgeprogrammeerde widgets binnen WordPress of widges downlaoden via het internet. Het hangt van het gekozen WordPress Thema af, hoeveel, waar en welke u kunt toevoegen. Het kan zijn dat u een andere WordPress Template moet installeren of een externe plugin dient te downloaden, om specifieke widgets te laten functioneren. Veel nieuwe plugins hebben ook een widget variant.

Hoe installeert u Widgets op uw WordPress website?

U installeert Widgets op uw WordPress sites zo:

Log in op het WordPress Admin gebied met uw inloggegevens. Ga naar “Weergave” en kies “Widget”.  In de middelste kolom ziet u alle beschikbare widgets.

TIP: Gebruik Widgets wijs. Teveel Widgets leiden uw webbezoekers af van het doel van uw website. Kies de lokatie van elke nieuwe webfunctionaliteit. En bekijk de Widgets na een paar maanden opnieuw. Is de Widget nog steeds belangrijk?

 

Artikel beoordeling

Gemiddelde beoordeling: 4/5

Aantal stemmen: 6