SEPA: nieuwe betalingsvorm in Europa

Sinds 1 februari 2014 is het mogelijk om binnen Europa rechtstreekse betalingen aan andere Europese landen te sturen. Hierdoor ontstaat een Europese betaalmarkt en verdwijnt het onderscheid tussen binnenlandse en buitenlandse betalingen. Om Europese betalingen te kunnen doen, dien je wel te wonen in een van de deelnemende SEPA ( (Single Euro Payment Area)-landen (alle EU landen, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland en Monaco).

SEPA

Europese betalingen

Alle bestaande rekeningnummers in Europa worden vervangen door het IBAN-rekeningnummer (International Bank Account Number). De IBAN-rekeningnummers zijn voor alle SEPA-landen gelijk en bestaan uit een landcode, controlegetal en bankrekeningnummer.

Voordeel hiervan is dat alle Europese overboekingen gelijk behandelt worden. Alle overboekingen binnen Europa komen dus de volgende dag aan. Het maakt daarbij niet uit of je je in Nederland of bijv. Noorwegen bevindt. Alle lopende Nederlandse automatische incassomachtigingen worden automatisch overgezet naar Europese incassomachtigingen.

Active24 facturen       

Betaal je je Active24 factuur normaal gesproken via een overboeking, dan dien je vanaf februari gebruik te maken van het IBAN nummer van Active24. Het IBAN-nummer van Active24 NL (NL41ABNA0572757565) vind je op de contactpagina van de Nederlandse Active24 website.

Betaal je via automatische incasso, dan zie je de nieuwe informatie op de eerstvolgende factuur.

Maak je gebruik van een creditcard, dan verandert er niets voor je.

Meer informatie over SEPA voor bedrijven.

Gerelateerde artikelen