Linkbuilding seo: partnerreview Lequal.nl

Linkbuilding SEO. “Waarom sta ik niet op nummer 1 in Google?” is een veel gestelde vraag op de ACTIVE 24 customer support afdeling. Met alleen een website publiceren, bent u er nog niet. Maar hoe kunnen particulieren, ZZP-ers en MKB-bedrijven, er dan voor zorgen dat hun website hoog scoort in zoekmachines zoals Google?

We vragen het aan het Nederlandse online marketingbedrijf LEQUAL,
expert op het gebied van SEO Linkbuilding in Nederland en België.
LEQUAL is sinds 2016 SEO-partner van ACTIVE 24.

Lequal

SEO web discipline

“In 1997 publiceerde u een website op het internet, meldde de site aan bij enkele startpagina’s en u was zichtbaar voor de verschillende zoekmachines. Zo eenvoudig is het allang niet meer. Search Engine Optimalisation (SEO), zoekmachineoptimalisatie, is in een kleine twee decennia uitgegroeid tot een volwassen web discipline."

Nu domineert Google, de digitale markt: 70,16% van alle zoekresultaten ter wereld verlopen via de Amerikaanse zoekmachine (Netmarketshare.com, 2016). Het Google Algoritme wordt door de vele updates steeds slimmer en gespecialiseerder. De zoekmachine kan vrij nauwkeurig zelf bepalen wat kwalitatief en relevant is.

Het uitgangspunt van Google is om haar gebruikers de beste (lees: meest kwalitatieve en relevante) websites te tonen voor de “searchquery ” (zoekopdracht). Slecht functionerende websites, denk aan websites zonder responsive design, met spam links of websites die on-page over geoptimaliseerd zijn, worden afgestraft met minder online zichtbaarheid. Het is daarom noodzakelijk voor bedrijven met een online business dat SEO goed gebeurt.

nummer 1 in Google ACTIVE 24 LEQUAL

LEQUAL

Aan het woord is Rick Burgers, CEO van online agency LEQUAL. Het online marketingbureau uit Amstelveen is Linkbuilding expert in Nederland en België. Linkbuilding is het belangrijkste, maar meest onderschatte onderdeel van SEO. Zijn bedrijf zorgt ervoor dat websites van ZZP-ers en kleine en middelgrote bedrijven (MKB) beter zichtbaar worden op het internet via linkbuilding, zodat de websites van hun klanten meer bezoekers aantrekken en meer omzet genereren.

Rick_Burgers

“Onze doelgroep is enorm: het varieert van een timmerman, met een website, die wil scoren op “timmerman & een specifieke stad” tot aan “een succesvolle web shop gespecialiseerd in de verkoop van tuinmeubelen. Ook werkt LEQUAL met affiliatie partners, zoals ACTIVE 24.”

Passie voor online marketing

Rick Burgers begon ruim 3,5 jaar geleden als ZZP-er, met zijn bedrijf vanwege zijn “passie voor online marketing” en de overtuiging dat de huidige SEO-dienstverlening van bestaande online marketing bedrijven “enorm kan verbeteren”. Hij verhuurde zijn SEO-linkbuilding diensten aan een aantal bedrijven. Dat aantal groeide snel. Ondertussen werken er acht SEO-specialisten op zijn kantoor en is zijn bedrijf uitgegroeid tot linkbuilding expert van Nederland en België.

Focus op Linkbuilding

Begin 2016 ging het bedrijf verder onder de nieuwe bedrijfsnaam “LEQUAL”, dat staat voor de kernwaarden van het online marketing bedrijf:

LEQUAL logo
 • L=LONG TERM: lange termijn
 • E=EQUAL: gelijkmatige, constante dienstverlening
 • Q=QUALITY: focus op kwaliteit

Burgers: “Dankzij onze duidelijke focus op linkbuilding, kunnen wij op de lange termijn goede resultaten behalen voor ondernemers die online actief zijn. Dit doen we via een volledig uitgedachte linkbuilding strategie en het continue verbeteren en optimaliseren van SEO.”

“We denken continu mee om het bedrijf van de klant verder te laten groeien en passen nieuwe inzichten direct toe binnen onze online marketing strategie. Zo bieden we onze klanten op de lange termijn kwaliteit, dat resulteert in online succes. Door de toespitsing op linkbuilding en de enorme hoeveelheid ervaring die we "in-house" hebben, kunnen we zeer effectief werken. Onze linkbuilding strategie heeft zich al meerdere keren bewezen.”

Linkbuilding:
zelf of uitbesteden?

Linkbuilding klinkt eenvoudig: door het toevoegen van een paar weblinks naar uw website, verhoogt u de online zichtbaarheid van uw website. Waarom zouden ondernemers hun linkbuilding uitbesteden aan een extern online marketing bedrijf? Kunnen ondernemers linkbuilding niet gewoon zelf?

LEQUAL: “Linkbuilding is allang niet meer eenvoudig. Het is een specialisme op zich geworden. SEO is een continue proces en bestaat uit drie verschillende onderdelen:”

 1. SEO ON PAGE
  Optimalisatie van SEO On Page is het verbeteren van de structuur, inhoud (content) en techniek op een website. O.a. blog artikelen schrijven, website content regelmatig up-to-date te houden, website technisch onderhouden, metadata website optimaliseren.
  Kortom, het creëren van kwalitatieve, relevante website content en eenmalig optimaliseren ervan. Dit heeft de website eigenaar volledig in eigen hand, maar kan ook uitbesteed worden. Eenmaal aangepast, heeft de web eigenaar hier op de lange termijn profijt van.
 2. ZOEKWOORD ANALYSE
  Zoekmachines verbinden de meest relevante, kwalitatieve website aan het zoekwoord dat de internetgebruiker intypt in de zoekpagina. Het onderzoeken van de belangrijkste zoekwoorden voor uw website, het bepalen van de zoekvolume van deze zoekwoorden en het analyseren van de hoeveelheid, kwaliteit en autoriteit van de concurrerende pagina’s voor deze zoekwoorden is dan ook een belangrijk SEO onderdeel.
 3. SEO OFF PAGE
  De zoekmachine robots van Google crawlen dagelijks– via links- door miljoenen websites, op zoek naar de meest relevante en nieuwste informatie. De Google zoekmachine, richt zich hierbij specifiek op de “toegevoegde waarde” van websites via content (= kwaliteit van de website) en linkbuilding (= relevantie, reputatie van de website). Linkbuilding is het verwijzen van een website naar een andere website. Ook wel het maximaliseren van externe backlinks genoemd.
  Dit is een continue optimalisatie proces.

“Als een bedrijfswebsite een backlink heeft naar uw website, dan beveelt dit bedrijf uw website in feite aan. De Google zoekmachine vindt uw website relevant door de inhoud van de webpagina. Dit leidt tot het gewenste effect. Google heeft het doel om het beste (lees: meest relevante en kwalitatieve) zoekresultaat te tonen”

Volgens Rick Burgers kunnen ondernemers linkbuilding best zelf, indien ze er de tijd en interesse voor hebben: “Het is belangrijk om linkpartners te zoeken, die werkzaam zijn in dezelfde branche of een interessant onderwerp bespreken dat aansluit op uw producten en diensten. Een klikbaar logo naar uw website, of een link kan al voldoende zijn.”

“Het probleem is echter dat de meeste kleine bedrijven al druk genoeg zijn met hun core business en vaak de tijd niet hebben om zich te focussen op linkbuilding, laat staan op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie. Wanneer je het namelijk op de verkeerde manier uitvoert, kan het zelfs leiden tot een Google penalty. Diepgaande kennis en voldoende tijd is dus noodzakelijk om het goed uit te voeren en op lange termijn uw business online te laten groeien!”

Lange termijn strategie

Vaak hebben "startende" ondernemers, zeker in het begin, een beperkt budget en willen ze snel resultaat zien. Zo komen ze al snel uit bij online marketing bedrijven die een “all-in-SEO pakket met snel resultaat” aanbieden. Veel online marketing bedrijven richten zich een beetje op linkbuilding, vaak niet relevant en kwalitatief, en optimaliseren de website on-page.

Linkbuilding is bij veel bedrijven bijzaak. Daarom is de kwaliteit vaak laag. Het werkt misschien op de korte termijn, maar zoekmachineoptimalisatie is vooral een lange termijn strategie. Het doel is om op lange termijn continu groei te behalen voor uw bedrijf. Daarom bieden wij onze klanten constante kwaliteit en genereren daardoor constante groei voor de klant.

Linkbuilding is tijdrovend en je krijgt er- zeker in het begin- niet veel voor terug. Lequal heeft er echter voor gekozen zich te specialiseren in het SEO-onderdeel Linkbuilding. We bieden niet “van alles wat" aan, zoals onze concurrenten. Onze focus ligt op linkbuilding. Dat maakt ons zeer efficiënt en effectief. We scoren zelf enorm goed op zoekwoorden gerelateerd aan linkbuilding en zijn expert op Linkbuilding gebied in Nederland en België.”

Partner ACTIVE 24

ACTIVE 24 is blij LEQUAL als partner te mogen verwelkomen. SEO wordt steeds belangrijker, maar als Europees webhostingbedrijf, biedt ACTIVE 24 zelf nog geen SEO-diensten aan. Met LEQUAL komt daar verandering in. Als ACTIVE 24 klant maakt u uw website online zichtbaar via betrouwbare, ongelimiteerde webhosting.

Met de Linkbuilding dienst van LEQUAL maakt u uw website daarnaast zeer effectief, zodat u meer rendement uit uw bestaande website haalt: uw online bedrijf ontvangt meer bezoekers, u verhoogt uw omzet en kunt uw online bedrijf snel verder laten groeien.

Deze combinatie zorgt ervoor dat u sneller op nummer 1 in Google komt.
Zo werken wij als partners samen aan uw online succes!

Als dat geen toegevoegde waarde is?

Meer info

Wilt u ook meer rendement uit uw bestaande website halen?
Download de Linkbuilding Startersgidsvan LEQUAL.

INTRODUCTIE AANBOD:
Ontvang 30% korting op een "LEQUAL linkbuilding kwartaalabonnement".
Stuur vanuit het controlepaneel een geautoriseerde aanvraag.
Vermeld “LEQUAL" in de titel.

Webhosting nodig? Bekijk ons aanbod

Gerelateerde artikelen