Web evolutie: web ontwikkeling in het kort

De ontwikkelingen op het web gaan razendsnel. Zo snel dat je het overzicht al snel uit het oog verliest. Ook benieuwd hoe het web zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en wat de toekomst van het Internet is? Hier de web evolutie in drie korte termen: web 1.0, 2.0 en 3.0.

web 1.0, 2.0 & 3.0

web evolutie

Web 1.0: Informatie

Web 1.0 is het Internet als Informatie portaal. Internetgebruiker ontvangen informatie passief. Ze kunnen de informatie alleen LEZEN. Er is nauwelijks interactie tussen website en gebruikers: geen recensie, commentaar of feedback mogelijk.

Web 2.0: Participatie

Web 2.0 is het Internet als Interactieve data. Internetgebruiker participeren actief met de inhoud van de website: via een recensie, commentaar of feedback op applicaties, zoals Facebook, Twitter, Youtube en Wikipedia. Zo onstaat de interactie tussen websites en Internetgebruikers. Web 2.0 moedigt participatie, samenwerking en het delen van informatie aan.

Web 3.0: Interpretatie

Web 3.0 is het Internet als interpretatief data portaal. Dit is een semantisch web met machine-tot-machine interactie, waarin computers informatie kunnen interpreteren en begrijpen, zoals mensen en een actieve bijdrage leveren aan specifieke zoekresultaten gebaseerd op de behoeften van de internetgebruiker. Zoekmachines vergelijken zoekwoorden met elkaar en trekken nieuwe conclusies: zo laten ze slechts die resultaten zien, die afgestemd zijn op je specifieke zoekvoorkeuren.

Website bouwen

Meer weten?

Active 24 biedt diverse producten aan om een website anno NU te bouwen:

Gerelateerde artikelen