Website SEO beginners: 5 tips om uw website zichtbaarheid te verbeteren

Website SEO beginners. Uw website staat online, maar u ontvangt weinig web bezoekers. Wat nu? Hoe zorgt u ervoor dat uw website onder de aandacht komt van uw specifieke doelgroep? En wat moet u doen om bezoekers terug te laten keren naar uw website? Hier kan Search Engine Optimization (SEO) u bij helpen.
Wij geven u vijf tips om uw website zichtbaarheid te verbeteren.

Wat is SEO?

Search Engine Optimisation (SEO) is: 

"Een manier om uw website hoger te laten scoren in de zoekmachine resultaten". 

Met behulp van SEO, kan uw website vaker en in hogere posities in de zoekresultaten verschijnen.

Optimalizace webu

Zodra u een zoekopdracht invult op de Google zoekmachine en op enter drukt, zoekt de Google zoekmachine- via haar zoekrobots- naar het meest relevanteantwoord op uw vraag. De website, die de meeste relevante en kwalitatieve links bevat van andere websites, die verwijzen naar deze site, wordt het eerst getoond.

SEO is ook toepasbaar voor andere zoekmachine´s, zoals Bing, Yahoo en Google partner websites, zoals YouTube en AOL partner websites. Toch verwijst Search Engine vaak naar Google´s zoekmachine resultaten pagina (SERP) . Google is namelijk de belangrijkste zoekmachine ter wereld, verantwoordelijk voor ruim 80% van alle zoekopdrachten.

seo

Voor dit specifieke zoekwoord, bestaan 1.050.000 zoekresultaten.

TIP: Onderzoek toont aan dat gemiddeld 71,33% van de zoekopdrachten resulteert in een organische (gratis) klik op de eerste zoekpagina. Pagina 2 en 3, krijgen slechts 5,59% van alle klikken. De eerste 5 zoekresultaten op Pagina 1 van de zoekresultaten krijgen in totaal 67,60% van alle klikken. Zoekresultaten 6 t/m 10 op dezelfde pagina, krijgen daarentegen slechts 3,73% van alle klikken.

Seo is niet eenvoudig. Het kan bijzonder hard werken zijn om goede zoekresultaten te behalen voor specifieke zoekwoorden. Een wereldwijde competitie, een continue wijzigend algoritme en ruim 200 factoren die de zoekmachine resultaten pagina elk moment beinvloeden, maken SEO een uitdagend onderdeel. Toch is het absoluut de moeite waard om uw website dagelijks te blijven optimaliseren.

Website SEO beginners

Hoe optimaliseert u uw website voor betere zoekresultaten? 
Gebruik onderstaande 5 tips om uw website zichtbaarheid te verbeteren:

  • 1. Maak kwaliteit content
  • 2. Vind specifieke zoekwoorden in uw branche
  • 3. Vul metadata in
  • 4. Breng structuur aan in uw text
  • 5. Meet, analyseer en controleer uw website

1. Maak kwaliteit content

Ten eerste, maak kwaliteit content voor uw website. Hoe beter de kwaliteit van uw website tekst is, hoe eenvoudiger SEO voor u wordt. Zoekmachines zoeken namelijk naar de meest relevante content voor de zoekfunctie. Dit gebeurt via links en metacontent voor specifieke zoekwoorden, zoektermen en tthema's.

Schrijf unieke tekst. Update uw website met uw eigen foto's. Upload relevante infographics of video's op uw site. Maak uw content voor webbezoekers, niet voor zoekmachines.

2. Vind specifieke zoekwoorden in uw branche

Ten tweede, spreek de taal van uw klant. Schrijf content rondom specifieke zoekwoorden. Zo bent u vindbaar voor uw doelgroep, als zij zoeken voor specifieke zoekwoorden op het internet.

Om te onderzoeken, op welke zoekwoorden webbezoekers zoeken, kunt u gebruik maken van:

Vind zoekwoorden en zinnen via Google Adwords KeywordPlanner. Meldt u aan bij Google via uw Gmail-adres.

3. Vul metadata in

Ten derde, vergeet niet om de metadata van uw online webtekst te optimaliseren. Titel naam en metabeschrijving -samenvatting van inhoud artikel-zijn het belangrijkste. Beide metadata verschijnen in de zoekresultaten.

Laat deze velden niet leeg. Dan geeft u de zoekmachine namelijk de ruimte automatisch informatie toe te voegen, dat niet altijd de beste optie is. Hoe gedetailleerdere informatie u geeft, hoe groter de kans dat er wordt geklikt op uw webtekst.

Voor elke pagina:

Vul de titel in: max. 60 tekens. Vul de metabeschrijving in: max 156 tekens.

4. Breng structuur aan in uw tekst

Ten vierde, breng structuur aan in uw tekst. Uw lezers zullen u er dankbaar om zijn. Op deze manier, worden interessante artikelen eenvoudiger om te lezen:

Verdeel uw tekst in paragrafen: max. 4-5 zinnen. Gebruik opsommingen, ondertitels en verbindingswoorden.Benadruk de meest belangrijke informatie vetgedrukt. Refereer naar een ander onderdeel van uw website, indien gewenst. Maak niet gebruik van teveel zoekwoorden. Schrijf voor uw doelgroep, niet voor zoekmachines. Schrijf korte, duidelijke en concrete teksten.

5. Meet, analyseer en controleer uw website

Wees u ervan bewust dat u niet op korte termijn op de 1e plaats in Google komt. Website optimalisatie is een lange termijn project. Het is daarbij belangrijk dat u dagelijks uw website meet, analyseert en controleert. Door te testen wat wel en niet werkt en continue kleine wijzigingen aan te brengen, verbetert u uw zoekpositie op de lange termijn. SEO kan ook voor meer website bezoekers zorgen en uw online verkoop verhogen.

Google Analytics is een handig hulpmiddel om te ontdekken hoe webbezoekers gebruik maken van uw website. Zo verbetert u uw website, beetje bij beetje:

  • Welke handelingen verrichten webbezoekers op uw website?
  • Wat zijn de favoriete pagina´s onder uw specifieke doelgroep?
  • Zijn er pagina´s, die nauwelijks worden bekeken?

Artikel beoordeling

Gemiddelde beoordeling: 4.7/5

Aantal stemmen: 9