Waar vindt u gratis WordPress Templates?

Een van de eerste stappen bij het bouwen van een WordPress-site is het vinden van de juiste design template, het ontwerp waarop u uw website gaat bouwen. Hoewel er veel geavanceerde betaalde templates bestaan, zijn veel goede templates gratis te vinden. Weet u waar u ze moet zoeken?

Keuze uit duizenden templates 

Templates vindt en installeert u direct in het content management systeem(CMS). Het is echter mogelijk dat u hier geen geschikte template vindt voor uw specifieke website doelen. Alhoewel ze onbetwistbare voordelen hebben (zoals ontwikkelaarsondersteuning), hoeft u niet direct een beroep te doen op de betaalde templates, die honderden euro´s kosten. Er zijn ook enkele geschikte gratis design templates voor uw site beschikbaar.

TIP: Indien u overweegt een template te maken, controleer dan eerst of u een geschikte betaalde of gratis template kunt vinden. Maak daarna eenvoudige aanpassingen met plugins of huur een webprogrammeur in. En u hebt een compleet unieke website.

Waar zijn de beste WordPress templates verstopt?

De eerste plaats om te zoeken is de WordPress website zelf. Dit geavanceerde zoeksysteem maakt het mogelijk om templates te categoriseren op basis van gebruikersvoorkeuren en populariteit. Hierdoor selecteert u snel een template van professionele kwaliteit.  Momenteel zijn er meer dan 5.000 verschillende templates,  een aanzienlijk aantal, om aan de behoeften van veel webmasters te voldoen.

Nabídka šablon

De  Athemes-website is gespecialiseerd in de moderne WordPress-templates. Het bevat ook een korte beschrijving van individuele responsieve templates, die uw selectie vereenvoudigen. Alle basis templates zijn gratis, velen  bieden echter extra geavanceerde functies tegen betaling. De aankoop van extra functies is vrijwillig. De gebruiker wordt hiertoe niet gedwongen.

Šablona WordPress

Een soortgelijke dienst biedt Colorlib. Het biedt ruim 50 gratis design templates voor een brede gebruikersdoelgroep - u kunt zoeken op templates speciaal ontworpen voor specifieke industrieën, zoals bijv. de medische industrie, enz.

Colorib šablony

Als u naar een groot aantal andere design templates wilt zoeken, kunt u daarvoor zowel een zoekmachine als gespecialiseerde websites gebruiken die verwijzen naar templatebronnen. Het is echter niet altijd mogelijk om de kwaliteit van het ontwerp te garanderen.

TIP: Zoek naar buitenlandse artikelen met de huidige designtemplaterapporten om ervoor te zorgen dat de design template up-to-date is en lange tijd meegaat. Gebruik zoektermen zoals, o.a. "Beste gratis WordPress Templates 2018". U zult aangenaam verrast zijn.

Gratis Premium Templates? Direct van de maker

Doorzoek ook pagina´s van professionele template designstudio´s.  MyThemeShop studio, heeft een eigen verkoopportaal en biedt 20 gratis professionele design templates aan. Daarnaast verkopen ze betaalde design templates, waarop grote professionele webprojecten met representatieve websites kunnen worden gebouwd. De prijs varieërt.

Výběr šablon

Tip: Vind templateontwikkelaars op ThemeForest en bezoek hun websites: het is goed mogelijk dat er een gratis template aangeboden wordt. Zo komt  u aan een gratis professionele designtemplate.

Pas op voor valsspelers

Als u zelf een design template wilt zoeken, pas dan ook voor  betaalde templates, die illegaal beschikbaar zijn om te downloaden. Soms hoeft u er niet vertrouwd mee te zijn, zoals gezegd - onwetendheid is geen geldige reden. In de toekomst kunt u hierdoor te maken krijgen met (juridische) problemen.

Vermijd ook  dubieus ogende websites of vreemde downloads- ze kunnen vervelende malware verbergen. Gelukkig zijn legitieme websites gemakkelijker te vinden dan frauduleuze websites, wat problemen helpt voorkomen.

 

Artikel beoordeling

Gemiddelde beoordeling: 4.8/5

Aantal stemmen: 4