De geschiedenis van Active24 voor je op een rij!

 Active24 bestaat 15 jaar in 2013 en heeft beslist niet stilgestaan. Hoog tijd dus voor een korte terugblik op de afgelopen tijd! Hier de geschiedenis van Active24 voor je op een rij: 

OPRICHTINGSJAAR: 1998

Active24 werd opgericht in het jaar 1998 als Active ISP in Oslo, Noorwegen. Sindsdien is het bedrijf gestaag uitgegroeid tot een pan-europese onderneming en heeft het door de jaren heen diverse hosting companies overgenomen, zoals: 

  • Nederland: Ladot (2002)
  • United Kingdom: Virtual Internet (2003)
  • Tjechië: Globe Internet (2004), Internet Club (2005), CP Online (2005)
  • Polen: Cybernetix (2005).
  •  Zweden: Carambole (2001) en Loopia (2005).

Deze verzameling van hostingbedrijven gingen gezamenlijk de Noorse aandelenmarkt in Oslo met slechts één visie: Active24 levert “krachtige hosting- verbazingwekkend eenvoudig!” 

2006: MAMUT

Active24 werd in korte tijd zo populair, dat het bedrijf als geheel werd overgekocht door Mamut ASA. Mamut integreerde Active24 in haar bestaande bedrijfs software door het creëren van een nieuwe Software+ service strategie. Dit resulteerde in een vernieuwd businessmodel. De nadruk verschoof van alleen hosting service naar een bredere aanpak van zowel bedrijfs-, accounting en hostingproducten en diensten. Active24 verloor hierdoor echter haar onafhankelijkheid.  

Visma- Oslo

2011: VISMA

In de zomer van 2011 werd Mamut ASA overgenomen door het leidende Scandinavische bedrijf Visma. Visma besloot Active24 opnieuw leven in te blazen, door het als afzonderlijk hostingbedrijf af te scheiden van Mamut. Sinds 1 january 2012 kreeg Active24 haar beslissingsvrijheid weer terug en werd begonnen met de hernieuwde Active24.  

2012-2013: HERNIEUWD ACTIVE24 

Een compleet vernieuwde website, up-to-date FAQ, een geheel nieuw backoffice systeem en een personeelsuitbreiding. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de huidige veranderingen. Afgelopen jaren heeft Active24 hard gewerkt en het resultaat is niet uitgebleven. Twee belangrijke resultaten waar we trots op zijn: 

RESULTAAT 1: ICANN gecrediteerd
Active24 is een van de weinige Noorweegse ICANN gecrediteerde Registrers voor algemene top level domeinnamen  (gTLD). Hierdoor hebben we ook rechtstreekse toegang tot landgerelateerde top-level domeinnamen (ccTLD) en omdat we ons strikt aan de strenge ICANNS wet-en regelgeving houden, kunnen we bovendien voor onze cliënten garant staan voor veiligheid op het internet.
RESULTAAT 2: Pan-Europees hostingbedrijf 
Inmiddels is Active24 uitgegroeid tot een van de belangrijkste hostingleveranciers van Scandinavië met een groeiende aanwezigheid in verschillende Europese landen, o.a. Verenigd Koninkrijk, Nederland, Spanje, Servië, Polen en Tjechië met lokale vestigingen en werknemers en ruim 300.000 cliënten.
 

 2014 

De eerste 15 jaar zijn voorbij gevlogen. Een een nieuw jaar staat voor de deur. Ook in 2014 blijven we ons uiterste best doen om de hostingwereld begrijpelijker, eenvoudiger en aangenamer te maken. Voel je thuis en ontspan.Wij kennen de hostingwereld en weten waar we mee bezig zijn. En voel je vrij jezelf te laten horen! Active24 is er voor jou en samen met jou kunnen we onze hostingproducten en diensten continue verbeteren. Zo maken we “krachtige hosting- verbazingwekkend eenvoudig” voor je.

Gerelateerde artikelen