Website reclame: een goed idee of niet?

Website Reclame. Geld verdienen met uw website. Dat is mogelijk voor iedere webeigenaar. Het varieert van eenvoudig, passief geld verdienen tot geavanceerde, veeleisende oplossingen. Leer de twee meest populaire reclamevormen. En de voor- en nadelen. Zodat u kunt beslissen of Website reclame een goed idee is of niet?

Reklama na webe

De meest populaire reclamevormen

U kunt op vele manieren geld verdienen met uw website of blog.
We leggen de twee meest populaire vormen van website reclame uit:

1. Affiliate Marketing

Affiliate marketing is de meest populaire vorm van website reclame. En ook de snelste manier om geld te verdienen met uw website of blog. U spreekt vooraf het beschikbare % commissie, dat u verdient per verkoop af met verschillende bedrijven. Affiliate marketing is mogelijk voor ecommerce, online reisbureaus en boekenwinkels. Zoals bijv. Amazon of Booking.com.

Hoe werkt Affiliate marketing?

 1. Vind een product of dienst van een specifiek bedrijf dat u wilt aanbevelen. Upload de banner van de website Beveel het product of de dienst aan op uw website. Promote het aan uw website bezoekers en e-maillijst via een banner. Deze statische of geanimeerde afbeelding verwijst de bezoeker door naar de specifieke website van het product of de dienst, die u promoot. 
 2. Klik & Converteer- U ontvangt alleen een % van de verkoop, als een webbezoeker op de banner (met de affiliate link) op uw website klikt, de affiliate link bekijkt en ook daadwerkelijk besluit het product of de dienst te kopen.

2. Pay-per-Click Reclame

Google Adsense stelt publishers in staat het advertentienetwerk van Google op hun site te gebruiken. Het richt zich niet op het aantal verkopen. In plaats daarvan kunnen website-eigenaren en bloggers automatisch inkomsten genereren. Zij verdienen geld, zodra adverteerders een advertentie op hun website of blog laten zien. Of wanneer web bezoekers klikken op de specifieke website reclame.

Hoe werkt Google Adsense?

 1. Lees Google´s strenge service voorwaarden eerst. Lees eerst Google´s Service voorwaarden door. Het is moeilijk om goedgekeurd te worden door Google en nog lastiger om te blijven. 
 2. Meld u aan voor Google AdSense. Meld u aan voor Google AdSense om toegang te krijgen tot het advertentie netwerk.
 3. Google Adsense Code. Plaats Google´s tracking code op uw website of blog. Alleen zo kan Google uw website of blog identificeren. Na verificatie, wordt automatisch relevante Google Adsense reclame op uw site weergegeven. 
 4. Paid-per-click. U krijgt betaalt, zodra een web bezoeker klikt op de advertentie op uw website of blog. Het bedrag varieert tussen $0.50 en $5 per klik. Het uiteindelijke bedrag, is afhankelijk van de hoeveelheid website of blog verkeer. En de populariteit van de getoonde reclame.

Website reclame Voor- en nadelen

Nu u de basis kent van de twee meest populaire website reclamevormen, is het tijd voor de volgende stap. Vraag uzelf af of website reclame voor uw website of blog een goed idee is. Daarom hier de voor- en nadelen van Website reclame voor u op een rij:

Voordelen

Waarom is Website reclame een goed idee? Hier drie redenen:

 1. Eenvoudig geld verdienen. Ten eerste, via bovenstaande website reclame vormen, kunt u eenvoudig passief geld verdienen.
 2. Basis onkosten website dekken.Ten tweede. Via website reclame, kunt u de basiskosten van uw website of blog dekken. Zoals domeinregistratie en web hosting.
 3. Link uitwisseling Ten derde. Een link uitwisseling met gerelateerde bedrijven kan nuttig zijn voor beide partijen. Het gerelateerde bedrijf, krijgt een backlink op uw website of blog. En uw bedrijf krijgt een backlink op de website of blog van het gerelateerde bedrijf. Hierdoor wordt u beiden online beter zichtbaar.

Nadelen

Website reclame kan ook in uw nadeel werken. Lees hier waarom website reclame geen goed idee is voor uw website of blog:

 1. Verlies van website bezoekers. Ten eerste. U verliest mogelijke website bezoekers. De reclame banner verwijst uw web bezoeker rechtstreeks door naar een externe pagina. 
 2. Afleiding en minder website opslagruimte. Ten tweede. Teveel website reclame, leidt uw klanten af. Ook de opslagruimte van de website neemt af, waardoor u minder waardevolle content kunt toevoegen. 
 3. Vermindert de geloofwaardigheid van website of blog. Ten derde. Veel website reclame op uw website of blog, vermindert de gelooofwaardigheid van uw site. Web bezoekers kunnenn denken dat uw site een zogenaamnde spam site is.

Website reclame: een goed idee of niet?

Webreclame kan voordelig voor u uitpakken, maar dat hoeft niet:

TIPWeeg eerst de voor- en nadelen af, voordat u begint met webreclame

  • Het is de moeite waard. 
   Als u: een website of blog met voldoende waardevolle content en website verkeer (min. 1000 bezoekers per dag) bezit.
  • Het is NIET de moeite waard. 
   Als u: begint met een website of blog en nog te weinig waardevolle content of website verkeer (minder dan 1000 bezoekers per dag) aantrekt. 
   Focus- in dat geval- eerst op toename van waardevolle content en meer website bezoekers. Zo wordt uw website of blog beter zichtbaar en aantrekkelijker, niet alleen voor webbezoekers, maar ook voor relevante website reclame.

Artikel beoordeling

Gemiddelde beoordeling: 4.7/5

Aantal stemmen: 10