Hoe wijzigt u de preview van WordPress-posts op Facebook en Twitter?

Dit is iets dat vaak wordt vergeten, maar het is belangrijk voor de zichtbaarheid en het delen van de website. Onderscheid uzelf van andere gebruikers en leer hoe u eenvoudig de afbeelding en tekst kunt wijzigen, welke verschijnen wanneer u sociale media-inhoud deelt, of dit nu op Facebook of Twitter is.

 Hoe werkt het en waar gaat het precies over?

Dit is een  miniatuurweergave of preview voorvertoning van het bericht dat u op Facebook ziet, nadat u naar een webpagina hebt verwezen: een afbeelding, een bijschrift en een tekstfragment. Soms doen de sociale media het zelf met een vergelijkbaar resultaat.  Toch is het vaak praktische om zelf de preview aan te passen.

Insmart

In principe neemt het sociale netwerk het eerste beeld van het bericht, de titel en de eerste paar woorden van de inhoud over. Dit is echter niet voldoende voor veel gebruikers.

De eenvoudigste manier om wijzigingen aan te brengen is via de gratis Yoast-plugin. Dit is essentieel voor de SEO van websites, die in WordPress zijn gebouwd.   Een zeer handige, maar vaak verwaarloosde functie van een favoriete plug-in is ook de aanpassing van miniatuurafbeeldingen voor individuele sociale netwerken.

Nadat u de plug-in hebt geïnstalleerd, verschijnt het Yoast-configuratiescherm direct onder het bewerkingspaneel wanneer u een bericht of pagina maakt of wijzigt. Klik gewoon op het sociale netwerksymbool en u kunt het bijschrift, de beschrijving en de afbeelding gemakkelijk wijzigen voor Facebook of Twitter.

Text k příspěvku

Overweeg zorgvuldig welke tekste u aan de gedeelde post toevoegt.  Het hoeft niet noodzakelijk samen te vallen met de perex, maar de samenvatting van de inhoud die de lezer uitnodigt om te klikken en de blogpost te lezen, is belangrijk.

Popisek na Twitter

Waarom de preview voor sociale netewerken wijzigen?

Omdat delen op Facebook of Twitter miljoenen bezoekers per dag naar WordPress-sites brengt, kan hun belang niet worden onderschat, zelfs niet als een voorbeeld van de post is, op het internet.

Social networks use so-called metadata when sharing a post– caption or snippet, short text to read out the content of the post. If there is a picture, caption, and label carefully selected for sharing, the impact can be greatly increased to support website traffic.

Sociale netwerken gebruiken zogenaamde metagegevens bij het delen van een bijschrift of fragment, korte tekst om de inhoud van het bericht voor te lezen. Als er een afbeelding, bijschrift en label is dat zorgvuldig is geselecteerd om te delen, kan de impact aanzienlijk worden verhoogd om websiteverkeer te ondersteunen.

Is uw preview afbeelding niet zichtbaar op Facebook?

Indien de link zonder thumbnail image verschijnt, als u deze toevoegd aan Facebook, laat u dan niet afleiden.   Voer op de Facebook Open Graph Debugger-pagina uw link in, klik op "Debug" en vervolgens op "Opnieuw schrapen". Facebook haalt alle gegevens van de pagina op en herstelt de opgeslagen informatie. De volgende keer dat u een bericht plaatst, geeft de link alles goed weer.

Správně nastavený post

Dezelfde procedure is van toepassing als u al een artikel over sociale netwerken heeft en de preview of labels wilt bewerken om te delen. Gedeelde berichten blijven ongewijzigd, de rest wordt weergegeven met nieuwe informatie.

 

Artikel beoordeling

Gemiddelde beoordeling: 4.5/5

Aantal stemmen: 6